Sokan negatívumként ítélik azt, cheap jerseys hogy az ozmózis víztisztító berendezések technikai vizet termelnek. Ez az a víz, ami a lefolyóba vezetett csövön távozik felhasználatlanul a csatornába. Elsőre tényleg furának tűnhet az, hogy a víztisztító “selejtet” termel, de pont ez a sajátosság cheap jordans online teszi a legbiztonságosabb rendszerré ezeket az ozmózis víztisztító berendezéseket.

Mért kell egyáltalán technikai víz?

Sajnálatos módon egyes víztisztító forgalmazó cégek és webáruházak vehemensen támadják az ozmózis víztisztító berendezéseket, mert azok kevesebb kimeneti Cheap Jerseys From China vizet biztosítanak, mint amennyi bemegy a bemeneti oldalon. A kettő közötti különbséget a technikai víz adja, ami az ozmózis membrán után selejt vízként vezetünk el általában a konyhai szifonba.

Ezen a képen azt láthatjuk, hogy a bemeneti víz hemzseg a szennyeződésektől, illetve minden olyantól ami nem tisztán H2O. Ez lehet ásványi anyagoktól kezdve, mechanikus szennyeződéseken át esetleg az arzénig. Az ozmózis membrán után pedig ez a bemeneti víz ketté válik. A tiszta víz ágon a membrán után csak H2O (azaz tiszta víz)

 

 

Technikai víz nagysága ozmózis víztisztító berendezések esetében.

 

Pontosan nem lehet megmondani, hogy mennyi lesz egy ozmózis víztisztító berendezésnek az elfolyó technikai vize. Ennek a mennyiségnek a mértéke tartályos ozmózis víztisztító berendezések esetében erősen függ a víztartályban lévő víz mennyiségétől és az ozmózis membrán számára biztosított víznyomástól. Ezért is szereljük alapból a tartályos ozmózis víztisztító berendezésünket nyomásrásegítő motorral. Ezzel a megoldással ugyanis gyenge bemeneti víznyomás esetében is optimalizálni tudjuk a selejt ray ban sale víz mértékét.

Tapasztalatunk szerint tartályos ozmózis víztisztító berendezések esetében 1/4, tartály nélküli ozmózis víztisztító berendezések esetében 1/2 a selejt víz aránya. Ez azt jelenti, hogy első esetben 1 liter ozmózis víz előállítása mellé még 4 liter technikai víz képződik. A tartály nélküli berendezés esetében pedig 1 liter ozmózis víz mellé 2 liter technikai víz képződik.
Ezek a számok magasnak tűnnek, de ennél a minőségű víztisztításnál teljesen elfogadottak, sőt jó értéknek mondhatóak. A felgyülemlett szennyeződések öblítését ugyanis csak ilyen mértékű vízzel lehet hatékonyan megoldani.

Ezen az ábrán az látszik, hogy egy átlagos háztartáson belül, hogy oszlik meg a vízfelhasználás. Kiderül az, hogy arányaiban az ivásra és főzésre használt víz a legkisebb tényező egy háztartás esetében. Ugyan nem feltétlen kecsegtető az, hogy felhasználatlanul kerül víz a lefolyóba, ellenben ennek a kiemelt vízbiztonságnak ára van, ami természetesen az, hogy a szennyeződéseket nem hagyja magában mint a többi egyszerűbb ivóvíztisztító rendszer, hanem kimossa magából. Ezzel növeli az ozmózis membrán élettartamát és fokozza a vízbiztonságot. A kép forrása.

Amennyiben a technikai víz ág megszakításra kerül (azaz nem engedjük elfolyni a selejtet) akkor az ozmózis membrán néhány napos működés után eltömítődik és az fordított ozmózis rendszer üzemképtelenné válik.

Elsőre valóban fura lehet, hogy a tisztított víz mellé selejttel is kell számolnunk. Kiderült viszont az, hogy ennek a selejt öblítő víznek nagy szerepe van a kimagasló ivóvízbiztonságban, valamint az általában 2 éves ozmózis membrán élettartamban. Tisztán látszik az is, hogy az ivó és főzővízre elhasznált vízmennyiség átlagosan 3%-át jelenti a háztartási vízfelhasználásnak. Ennek a 3+-nak a növekedése Eğitimi befolyásolja ugyan a teljes vízfelhasználást, viszont nem olyan mértékben, mint például naponta egy pluszt zuhanyozás.